Pivovarna Laško dobila odgodu od banaka

Bez autora
Apr 22 2012

Nakon skoro dva mjeseca pregovora s bankama, Pivovarni Laško je odobrena odgoda plaćanja višemilijunskih iznosa. Time se spriječio odlazak Pivovarne u stečaj. Predsjednik uprave Laškog, Dušan Zorko, izjavio je da će još ove godine početi vraćati glavnice bankama te da bi ove godine mogli vratiti trećinu od 22 milijuna eura duga. Za Laško su ključni uvjeti koje će postaviti njihova najveća banka vjerovnica, NLB, kod kojih imaju dug od 160 milijuna eura. Najveći problem Laškog je upravo struktura zajmova u visini od 269 milijuna eura, od kojih je 91 posto kratkoročan i dolazi na naplatu u roku godine dana.

Pivovarna Laško dobila odgodu od banakaNakon skoro dva mjeseca pregovora s bankama, Pivovarni Laško je odobrena odgoda plaćanja višemilijunskih iznosa.

Time se spriječio odlazak Pivovarne u stečaj. Predsjednik uprave Laškog, Dušan Zorko, izjavio je da će još ove godine početi vraćati glavnice bankama te da bi ove godine mogli vratiti trećinu od 22 milijuna eura duga.

Za Laško su ključni uvjeti koje će postaviti njihova najveća banka vjerovnica, NLB, kod kojih imaju dug od 160 milijuna eura. Najveći problem Laškog je upravo struktura zajmova u visini od 269 milijuna eura, od kojih je 91 posto kratkoročan i dolazi na naplatu u roku godine dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik